Home  /  Klinische praktijk   /  Patiënten Informatie  /  De 12-13 weken echografie

De 12-13 weken echografie

De laatste 5 jaar kende een kentering in de medische opvolging van de zwangerschap.
Onder impuls van Prof. Nicolaides (King's College London) wordt de echografie op een zwangerschapsduur van 12-13 weken als de meest belangrijke echografie in de zwangerschap beschouwd. Dit gevolgd door de echografie die op 22 weken wordt verricht.
Vandaar zijn we opgestart met meer aandacht te besteden aan deze EERSTE TRIMESTER ECHOGRAFIE.
Naast de echografie en bloedanalyse wordt ook veel aandacht besteed aan een corecte bloeddrukcontrole
Niet alleen het risico op chromosomale afwijkingen wordt nu bepaald,maar ook het risico op vroeggeboorte, groeichterstand van de baby,het risico op het ontwikkelen van zwangerschapssuikerziekte en zwangerschapsvergiftiging(pre-ecclampsie),fetale hartafwijkingen enz..
Dit kunnen we nu ,na het behalen van het FMF label( Fetal Medicine Foundation),aanbieden.
Aan deze echografie wordt 30 minuten consultatietijd besteed(grotendeels door het RIZIV terugbetaald) en nadien wordt een rapport afgeleverd met alle kansberekeningen op basis van een door het FMF opgesteld  computerprogramma waar we toegang tot hebben.
Op die manier kan je zwangerschap als laag risico of hoog risico worden beschouwd,wat ons nu toelaat om de opvolging ervan veel beter te moduleren.
Tot nu was het zo dat alle zwangerschappen op dezelfde manier werden opgevolgd, wat natuurlijk voor de enen resulteerde in te veel en voor anderen in te weinig controles.
Hier vindt U de checlklist van alle klinische,echografische en biochemische parameters die worden nagekeken.Infobrochure patiënt NIPT - LEUVEn.pdf
(713,39 KB)

Contacteer Dr. Page

Privé-praktijk
Gasthuisstraat 59, 8970 Poperinge
T 057 33 70 80 | geert@drpage.be

Klik hier voor info of een consultatie.

Betalingsmethodes:


LinkedIn   Sitemap   Contact   Uw vragen en antwoorden   Privacyverklaring  
Copyright © Dr. Geert Page. Alle Rechten Voorbehouden. - the eForum Factory
De informatie die in deze website wordt verstrekt, is bedoeld om directe professionele relaties tussen de patiënt en de gezondheidswerker aan te moedigen, niet om deze te vervangen.